Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Born to Folk



Για να κάνεις κωμωδία στην TV πρέπει να είσαι, όχι λίγο αλλά, πολύ τρελός
Οι πιθανότητες αν πας με την λογική είναι να πιάσεις πάτο, αλλά αν βάλεις όλη την τρελά και δεν κωλώσεις, μπορεί να δημιουργήσεις ιστορία.
Αν πάρεις για παράδειγμα ,στην ελληνική τηλεόραση, κωμικές σειρές οι μοναδικές που έμειναν στην ιστορία είναι οι Απαράδεκτοι , τα Εγκλήματα, το ΑΜΑΝκαι τα κουφώματα. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ άλλες γιατί οι δημιουργοί αυτών των σειρών ήταν απλά τρελοί.
Στην Αμερική εμπιστεύονται τους τρελούς περισσότερο από τους λογικούς και τα παραδείγματα είναι άπειρα.Παντρεμένοι με Παιδιά, Family Guy, Curb your Enthusiasm , Beavis & Butthead και το τελευταίο βραβευμένο και επιτυχημένο 30 rock.
Τι κοινό έχουν αυτές οι σειρές , εκτός από φανατικό κοινό.
Έχουν τους πιο τρελούς χαρακτήρες. Και οι χαρακτήρες είναι αυτοί που καθορίζουν το γέλιο.Γιατί όσο πιο πολύ αρχίζεις και καταλαβαίνεις την τρελά τους τόσο έντονα παρακολουθείς και περιμένεις την γκάφα ή την ατάκα και ποτέ δεν είναι αυτό που περιμένεις. Oι «ομάδες σεναριογράφων» και όχι ο σεναριογράφος, θα το τραβήξουν τόσο ώστε να βγάλει γέλιο.
Στο flight of the Conchords χρειάζεσαι 2-3 επεισόδια για να μπεις στο μυαλό του Brett και του Jemaine.
Αυτοί οι δυο χαρακτήρες είναι ένα ηλεκτροφολκ συγκρότημα( κάτι ανάμεσα από pet shop boys και Belle & Sebastian) από την Νέα Ζηλανδία που μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και προσπαθεί να πετύχει.Έχουν την βοήθεια του μάνατζερ τους Murray που είναι υπάλληλος στο προξενείο της Νέας Ζηλανδίας ο οποίος είναι άσχετος με την μουσική και άλλο τόσο άσχετος στο να μανατζάρει ένα συγκρότημα.
Είναι τόσο αξιαγάπητος όμως που δεν μπορούν όχι να τον απολύσουν αλλά δεν είναι ικανοί το να πάρουν κάποιον άλλον.Την ομάδα συμπληρώνει η «μοναδική» θαυμάστρια τους Mel που τους συναντά εντελώς τυχαία πάντα έξω από το σπίτι τους.
Οι σουρεαλιστικές τους περιπέτειες στην Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με τα τετραπέρατα τραγούδια τους που γίνονται βίντεο κλιπ μέσα από τις καταστάσεις
Κάνουν την σειρά τόσο πρωτοποριακή ώστε κατάφεραν να αποσπάσουν και βραβείο γκραμυ για το καλύτερο κωμικό άλμπουμ.
Αυτό που δεν είναι σουρεαλιστικό είναι ότι είναι πραγματικό συγκρότημα
Από την Νέα Ζηλανδία και έφτιαξαν αυτούς τους χαρακτήρες για ραδιοφωνικό σόου στο BBC. Οι ίδιο χρειάστηκαν 8 χρόνια στο ραδιόφωνο και στο θέατρο για να τελειοποιήσουν τους χαρακτήρες και να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2008 την πρώτη σεζόν.
Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου στο ΗΒΟ και με τον Μισέλ Γκοντρι να έχει σκηνοθετήσει ήδη ένα επεισόδιο.
Η σειρά φυσικά έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο και πιο πολύ στην Νέα Ζηλανδία αφού θεωρούνται εθνικός θησαυρός και ο «μάνατζερ» του Γκρουπ, Rhys Darby, θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα κωμικά αστέρια.
Η σειρά αυτή δεν είναι για όλους αλλά αυτοί οι λίγοι που θα την δουν θα φτιάξουν πολύ καλούς κοιλιακούς από τα γέλια.
P.S. Την σειρά μου την γνώρισαν τα παιδιά από το Red Box.
Και αυτό ίσως είναι το απόλυτο τραγούδι

Δεν υπάρχουν σχόλια: