Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Working on a Dream - Bruce Springsteen


Αισθάνομαι ότι είναι πολύ σημαντικό για τους καλλιτέχνες να αφουγκράζονται την εποχή που ζούνε. Να μπορούν να δουν με καθαρή ματιά τον κόσμο γύρω μας και μέσα από μουσικές και λέξεις να διακρίνουμε το νόημα και να μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μας.
Τι και αν ζούμε στην Ελλάδα , τι στην Αμερική όλοι μας κυνηγάμε ένα όνειρο.
Άλλοι το περιμένουμε να έρθει και άλλοι δουλεύουν σκληρά να το αποκτήσουν.
Στην περίπτωση του Bruce Springsteen τα πράγματα ήρθαν εύκολα.
Αφού είχε μπει στην πρώτη γραμμή ενάντια στον Bush προσπαθώντας να επαγρυπνήσει τον Αμερικανικό λαό με δίσκους όπως το Rising ή το We shall Overcome αλλά και την μεγάλη επιστροφή στο κλασσικό του ροκ ήχο με το Magic πριν από ένα χρόνο, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος δεν είναι .
Αφού τελείωσε την πιο πετυχημένη τουρνέ του 2008 , στήριξε υπερβολικά τον Barrack Obama που κέρδισε τις εκλογές , και κέρδισε και ο ίδιος μια χρυσή σφαίρα για το τραγούδι The Wrestler.
Κυκλοφόρησε ένα καινούριο άλμπουμ με τον τίτλο Working on A Dream.
Πραγματικά δεν περίμενα ποτέ ότι όχι θα έγραφα αλλά θα πίστευα ότι ο Bruce Springsteen κυκλοφόρησε τον χειρότερο δίσκο της καριέρας του.
Κάποιοι λένε ότι πρέπει να είσαι και σκληρός με αυτούς που αγαπάς και παρά τις προσπάθειες μου να βρω ένα λόγο να μου αρέσει αυτό το άλμπουμ, δεν βρήκα.
Είναι ένα πραγματικά χαρούμενο άλμπουμ αλλά τα τραγούδια τα βρίσκω αρκετά χαζά.
Δεν έχουν νεύρο , δεν είναι καλά ενορχηστρωμένα ή ίσως είναι πάρα γυαλισμένο.
Για παράδειγμα το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ το Outlaw Pete , οι στίχοι μοιάζουν του Cave και η μουσική με Kiss. Πολλά από τα τραγούδια έχουν γραφτεί για προηγούμενους δίσκους και για κάποιον λόγο δεν μπήκαν.
Ενα άλμπουμ , μετο ομώνυμο τραγούδι για μια νέα σελίδα της Αμερικής αλλά και την τελευταία της γερασμένης θρυλικής E street Band.
Στο σύνολο του έχει μια αίσθηση αισιοδοξίας , ευτυχίας και ικανοποίησης για το πως έχουν έρθει τα πράγματα και προσπαθεί να το μεταδώσει στον υπόλοιπο κόσμο
Το αν το καταφέρνει , πρέπει πρώτα να το ακούσετε.
Key Track: Let me show you what Love can do

2 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα! Δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά με προβλημάτισες... Είσαι ο πρώτος που δεν έγραψε καλά λόγια για αυτό τον δίσκο. Θα επανέλθω όταν θα έχω δική μου άποψη.

mitrelino είπε...

Φίλε μου, επειδή είμαι αρωστος με τον Μπρους, ίσως να μην το έκρινα και σωστά. έχω την εντύπωση οτι μετά απο τόσα χρόνια κατάλαβαν το πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι και του δίνουν τα respect με έναν μέτριο δίσκο. Πολύ βιατική κυκλοφορία επειδή η e street band είναι για απόσυρση.
Θα μπορούσε να είχε γράψει καλλίετρα κομμάτια.
Κάποιος σε ενα φορουμ έγραψε είναι κάτι σαν το tracks του Magick : Tragic