Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Mitrelino's τοπ 10 concerts of the decade (not in Greece)


Και πάλι σε αυτή την λίστα δεν βρίσκεται ο Bruce. Δεν θέλω να αδικήσω τους άλλους καλλιτέχνες αλλά ο άνθρωπος στα live ανηκει σε άλλη κατηγορία.

Εχω και εδώ αποθυμένα όπως τον Prnce, Tom Petty, Van Morisson και κάτι ψηλά ακόμα.


1. U2 - Red Hot Chilli Peppers - Coldplay κ.α. (Slane Castle, Dublin) 25/8/2001
Μέσα στην καρδιά των u2, στην τελευταία καλή τους περιοδεία, τους Peppers στο Californication και οι Coldpaly στο Parachutes. Εμπειρία μοναδική, η παρέα, το Δουβλίνο, η κούραση. Από τις στιγμές που θα θελα να ξαναζήσω και να μην άλλαζα τίποτα.


2. Tom Waits (Auditori Forum, Barcelona) 15/7/2008
Μπορεί να έδωσα κάτι παραπάνω για τα εισιτήρια άλλα πραγματικά ούτε για τον Bruce δεν θα έδινα τόσα. Άλλα δεν βλέπεις συχνά τον Tom Waits Live, έτσι δεν είναι?
Σαν να βλέπεις τον Θεό και τον Διάβολο μαζί.


3. R.E.M. (Rolling Stone Club, Milan) 18/3/2008
Οκ το να βλέπεις REM με 200 άτομα μετράει και όλα τα έξοδα πληρωμένα.

4. Arcade Fire ( Alexandra Palace, London) 18/11/2008
Δεν υπάρχει αυτό το γκρουπ και συγκεκριμενα στα live του.
Σε αυτη την παγωμένη εκκλησια στο Βορειο Λονδινο, να χιονίζει και να χανεσαι στους ήχους του Tunels.

5. Foo Fighters (O2 Arena, London) 17/112008
Ναι μια μερα πριν τους Arcade Fire και μια μεραμετα τον Ryan Adams( που δεν μπηκε στο τσακ στην λιστα) ένα απο τα καλύτερα live με spcial guests Roger Taylor, Brian May των Queen. ΚΑι το συγκεκριμένο 3μερο , εβδομάδα, μηνας χρόνος ο καλύτερος της μεχρι τώρα ζωής μου.

6. Pearl Jam ( Wachovia Spectrum, Philadelphia) 31/10/2009
Ιστορική συναυλία, Haloween και όλοι στο γηπεδο είναι ντυμένοι κάπως. Εισητήρια στην Μαυρη Αγορά μέσα στην Βροχη. Το Τελευταιο event στο Spectrum προτου κατεδαφιστεί.
O Vedder να ανεβαίνει στην σκηνή υπο τους ηχους του Rocky φορώντας γάντια και η διάρκεια του σετ ηταν 4 ωρες με 41 τραγουδια, μένοντας στην ιστορία ως the longest show ever.

7. Beastie Boys (Max-Smechling Halle, Berlin) 3/12/2004
Θυμάμαι μερικές μελανιές που βρέθηκαν στο σώμα μου μετά το Sabotage και ενα τεράστιο show απο τους παιδικούς μου ήρωες. Τουλάχιστον τους είδα όπως τους άξιζε και όχι όπως τους είδαμε στο EJECT.

8. Neil Young-Fleet Foxes - Pretenders ( Hyde Park,London) 16/6/2009
Μπορεί οι Pretenders να έπαιξαν μόνο 40 λεπτά αλλα μου έφυγε το απωθυμένο να δω την αγαπημένη μου ροκού Live. Παρα τα 60 της κρατιέται μια χαρά.
Με τους fleet foxes μείναμε με το στόμα ανοιχτό κυρίως για τον συγχρωνισμό στα φωνητικά.
Βεβαια τα ξ'εχασα όλα με τον Neil Young που έπαιξε αυτά που ήθεμα να ακουσω.
Σχεδον το μισο Harvest, Fuckin Up, Unknown Legend, Down By the River και πολλα άλλα
αναμεσα τους τα My My Hey Hey Και Rockin in the Freeworld 'οπου 'εστειλε την κιθάρα για μπουζί, πλατίνες, δισκόφρενα και έκανε τις χορδές κοκορέτσι. Στο τέλος βγήκε και ο Μάκα και είπαν το A day in the Life και μου σηκώθηκαν οι τρίχες απο το σβέρκο.

9. Monsters of Folk (United Palace, New York) 6/11/2009
Jim James, Conor Oberst , M Ward 'επαιξαν περιπου 3 ωρες και απο ότι φαντάζεσαι όχι μόνο τραγούδια των Monsters. Μόνο και μόνο απο τον χώρο που έπαιζαν, μια πρωην εκλησία και τον φοιτητόκοσμο που είχε και την αφοσίωση τους σε αυτη την μουσική, σε έπιανε δεος.

10. Madonna (Stadio Olympico, Roma) 6/8/2006
Ηταν η πρώτη φορά που είδα την Θεά, δεν την είχα και πολύ υποληψη πιο πριν, αλλα μου άρεσε τοτε το confessions. Βρεθηκαν 2 εισητήρια, αλλα κανεις για παρέα να έρθει απο Ελλάδα. Τι να έκανα πηγα μόνος μου. Δεν με ένοιαζε αν υπηρχε ορχήστρα, αν τραγουδουσε playback, τέτοιο show δεν ειχα ξαναδεί και δεν προκειται να ξαναγίνει ποτε. Ηταν και τα τραγουδια καλα εδώ που τα λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: