Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Απο τον Μαλάκα στο πρώτο...


...αυτή η ατάκα δυστυχώς δεν υπάρχει σε αυτό το βιντεάκι.

Γενικά στα μπουζούκια όμως πρέπει να το παίζεις λαρτζ και να κερνάς και να αναποδογυρίζεις τραπέζια. Εκεί φαίνεται η μαγκιά, εκεί και στα λεφτά!!!
Οκ πλάκα κάνω όπως κάνουν και πάρα πολλοί όταν πάνε στα μπουζούκια. "Για να γελάσουμε" Και καταλήγει ένα μαγαζί να γελάει ο ένας με τον άλλον.

Πριν από 5 χρόνια βρέθηκα να παρακολουθώ, παρακαλουμενος από φίλους τον Θάνο Πετρέλη σε trendy λαϊκή πίστα των Πατρών. Ήταν και η τελευταία φορά που βρέθηκα σε τετοιο κατάστημα. Και ορκίστηκα να μην ξαναπατήσω.
Γιατί? Γιατί ήρθε ένας μάγκας, γνωστός κάποιου της παρέας και αναποδογύρισε το τραπέζι για να μας κεράσει αυτός το δικό του μπουκάλι.
Έτσι κάνουν οι λαρτζ τύποι που ξέρουν τους νόμους των νυχτερινών μαγαζιών. Το τραπέζι αυτό κατα το αναποδογύρισμα και την στροφή που πήρε στον αέρα, κατέληξε η μια γωνία του τραπεζιού στο κεφάλι μου. Μαζι με τα παρελκόμενα. Πάγο,κοακολα γουίσκι, φυστικάκι και αγγουράκι. Δεν χρειάστηκα ράμματα ή το πρώτο βοηθειών. Σηκώθηκα κοίταξα τον αρχιδόμαγκα και αποχώρησα σαν κύριος.
Αν σε κάποιον δεν έπρεπε να είχε συμβεί αυτό, ήμουν εγω. Δεν μ αρέσουν που δεν μ αρέσουν τα μπουζούκια να σου έρχεται και η τάβλα στο κεφάλι, πάει πολύ.
Απλά κατάλαβα το "Μην πας εκεί που δεν σε παίρνει" .
Αν όμως θέλω να πάω στα μπουζούκια να νταλκαδιάσω δεν έχω πάρα να βάλω στο dvd (να ναι καλά ο Ελεύθερος Τύπος) το όλα είναι δρόμος του Παντελή Βούλγαρη. Τελευταία ιστορία από τις 3 το πασίγνωστο Βιετνάμ. Θα μπορούσε άνετα να γίνει ταινία μεγάλου μήκους. Πάντα μπορείς να την αναφέρεις σε άσχετη κουβέντα και πάντα κάποιος την έχει δεί και κάποιος που δεν την έχει δει και τον πωρώνεις με το πάθος που θυμάσαι τις ατάκες "Βάλε να τα ξηλώσουν με σκερπάνια πλακάκια,μπιντέδες νεροχύτες λαγουμάνο( τι είναι αυτό) και φερτα όλα στην πίστα να τα σπάσουμε." Ο παν μέγιστος Γιώργος Αρμένης με την καμπαρντίνα δίνει τα ρέστα του, κυρίως στην σκηνή που με κλειστά μάτια σιγο τραγουδάει την επιτυχία του μαγαζιού "Δεν σταματάει για σένα η καρδιά μου να χτυπάει" Ασύλληπτο σάουντρακ(αν το έχει κάποιος ας το ανεβάσει).

Με αφορμή την υπενθύμιση της ταινίας από το seagazing και του τρομερού αφιερώματος του Back to Mono ακούς τα τραγουδάκια αυτά και φωνάζεις "ΗΛΙΑ ΡΙΧΤΟ"

Και Εδώ η πρωταπριλιάτικη εκπομπη που έψαχνα αφορμή να την ανεβάσω.

(μπορει να σε πάρει λίγη ώρα να την κατεβάσεις αλλά αξίζει)

Δεν υπάρχουν σχόλια: