Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Happy birthday Mr. Tom Waits

Γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου του 1949 μέσα σε ένα ταξί, όπως λέει ο μύθος.
Ο Tom Waits έγινε 60 χρονών και ότι και να γράψω είναι πολύ λίγο και ασήμαντο για τον άνθρωπο που η λέξη καλλιτέχνης μοιάζει να είναι πολύ μικρή.
Με τον Tom Waits μας γνώρισε ο Bruce με το Jersey Girl άλλα αν δεν ήταν πριν απο 10 χρόνια, ίσως και παραπάνω, ένα δανεικό βινύλιο από τον φίλο μου Νίκο Αλιβιζάτο και οι πρώτες νότες του New Coat of Paint ίσως και να μην έγραφα τίποτα.
Ο άνθρωπος που με έκανε εκείνο το βράδυ στο πατρικό μου με το Heart of Saturday night να περπατήσω με τις μύτες των ποδιών μου , στο ντουλάπι με τα αλκοολούχα και να βάλω ένα ποτήρι ουίσκι μόνο και μόνο για να χαζεύω την βελόνα που έβγαζε αυτή την θεϊκή φωνή με την μεθυσμένη μουσική. Μετά ήρθαν στην ζωή μου το Heart Attack & Vine και το Rain Dogs. Μετά ήρθαν τα πάντα.
Αν θέλετε να μάθετε για τον Tom Waits πηγαίνετε στο Wikipedia ή διαβάστε το "Αθώος στα όνειρα σου" από τις εκδόσεις ΚΟΑΝ.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι πάνω απο το ξεκούρδιστο (εδώ και χρόνια) πιάνο της Τρελλης ροδιάς είναι κορνιζαρισμένη αυτή η φωτογραφία.


3 σχόλια:

masquerade είπε...

Eite ton deis live, eite se tainia, eite akouseis apla th mousikh tou,o anthrwpos kouvala thn atmosfaira tou pantou.To pio anatrixiastiko live pou'xw dei ever.

Я. είπε...

hey κύριος! αυτό ήταν δικό μου ποστ! τι δηλαδη, επειδη εχεις το πλεονέκτημα να κοιμάσαι αργα??
..λοιπον,μ'αρεσει η περιγραφή της φωνής του που αναφέρεται στο wikipedia -
"like it was soaked in a vat of bourbon, left hanging in the smokehouse for a few months, and then taken outside and run over with a car."
@masquerade
αγαπητή μου χαίρομαι να συμφωνούμε!

mitrelino είπε...

Για τον Tom Waits μπορειτε να γραψετε οποια στιγμή θέλετε ελέυθερα. Ειναι ότι και ο bruce για το pop babylon.