Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

2 σε 1



Από πιτσιρίκα τότε που παρατηρούσα με ευλάβεια την κάθε λεπτομέρεια των αγαπημένων μου ‘ηρώων’ και όλες είχαν κάποια ιδιαίτερη σημασία, με ιντριγκάριζε αυτό το sharp, edgy σχήμα στη φαβορίτα του ενός και τη μύτη του άλλου! Κι επειδή δε θα μπορούσα να κάνω εύκολα την οποιαδήποτε επιλογή μεταξύ Bono και Bruce, βρήκα κάτι που συνδυάζει και τα 2..
The 25 Anniversary Rock’n Roll Hall of Fame Concerts στις 29 και 30 Οκτωβρίου στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης!
Πρώτη μέρα
• BRUCE SPRINGSTEEN & THE E STREET BAND
• STEVIE WONDER
• SIMON & GARFUNKEL
• PAUL SIMON
• CROSBY, STILLS, NASH & FRIENDS
Δεύτερη μέρα
• U2
• ARETHA FRANKLIN
• ERIC CLAPTON
• METALLICA

Έχουν επίσης ακουστεί και επιπλέον ονόματα όπως Lou Reed, Smokey Robinson, Dion, James Taylor, Jerry Lee Lewis, Jackson Browne, Bonnie Raitt, Little Richard, Jeff Beck, and Sting αλλά δεν είναι κάτι επίσημο.


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

σου-σουρεάλ

  • Τα καλύτερα Σου, υπάρχουν στον Μπαλάσκα στον Άγιο βασίλειο στο Ρίο./Γενικά όλα τα μικρά γλυκά κοκ , εκλερακια παγωτίνια είναι unpectable./Τα υπόλοιπα είναι εντελώς μέτρια. Αλλά και το μέτριο ζαχαροπλαστείο της Πάτρας είναι το καλύτερο της Αθήνας. Γενικά πάσχει η πρωτεύουσα από ζαχαροπλαστεία.
  • Σήμερα το πρωί ένας έγχρωμος πλανόδιος πωλητής της 7ης τέχνης προσπαθούσε να πουλήσει ένα ντοκιμαντέρ για το 2012 και την συντέλεια του κόσμου. /Ταυτόχρονα διέσχιζε τον δρόμο αυτοκίνητο με μεγάφωνα και διαφήμιζε την επιθεώρηση Ξανά….ΠΑΣΟΚόλητο με Ψάλτη, Τόνυ Άντονι, Ευριπιωτη, Τσιβιλίκα./Ο Τσιβιλίκας χαραμίζεται πραγματικά ενώ θα μπορούσε α έχει ρόλους σε TV και κιν/φο.
  • Willard Grant Conspiracy την Παρασκευή στο Rodeo αλλά τους χάνω, γιατί το Pop Babylon πλέον αναλαμβάνει μικρά Live στην Πάτρα, με ανερχόμενους μουσικούς που κυρίως θέλουν χώρο να εκφραστούν.
Ξεκίνημα με τον Lolek την Παρασκευή 23/10 στο Ευοί Ευάν


s
  • Χάλια η λίστα του uncut με τα καλύτερα της δεκαετίας./Είπαμε άλλα όχι και 2 άλμπουμ του Dylan και το Smile του Brian Wilson./Αδικείται και το Heartbreaker του RyanAdams, άλμπουμ που αξίζει να είναι στην πεντάδα.
  • Η καλή η δισκοθήκη είναι αλφαβητικά και χρονολογικά αν και θα μου άρεσε και autobiographical όπως στο High Fidelity./Πρώτο τι βάζεις τους ABBA ή τους Α flock ofseagulls. Τελευταίο όμως δεν υπάρχει απορία είναι ZZ TOP που επειδή είμαι βλάχοαμερικάνος θα πάω να τους δω./Τα πρώτα 5 άλμπουμ τους είναι φανταστικά, τα 80’s τα βαριέμαι πολύ.Θα ήθελα πολύ να παίξουν το Just got back from baby's.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

polaroid ελα ξανα!




Για οσους αγαπανε το φιλμ και συγκεκριμενα τις στιγμιαιες αναμνησεις που εδινε η polaroid, ισως σε λιγο καιρο να εχουν την δυνατοτητα να μην πρεπει να ψαχνουν σε υπογεια των γονεων η να περνανε τις ωρες τους στο ebay κοιταζοντας για το ποιος εχει λιγοτερο ληγμενα φιλμ...χαρις σε αυτο εδω το project να μπορουν να πανε ας πουμε στον γερμανο της γειτονιας τους και να ειναι ευχαριστημενοι... ε μα εχει παραγινει το κακο με το digital,σε λιγο ακομα και οι φραπεδιερες θα εχουν 18 megapixels... ελεος!

ps. το παραπανω video εχει την υπογραφη michel gondry! sorry e?

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

goodmorning fly!

Αυτο το βιντεακι μου φτιαχνει την διαθεση!!! Ποιος δεν θα ηθελε καθε πρωι να σηκωνεται ετσι? (και μετα παρεα με φραπα τσιγαρο να περναει τη μερα του ριχνοντας ζαριες στο επιτραπεζιο του prince!)

We Believe You can Fly: Morning Dance from illdog on Vimeo.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Περιέχει αφίσα

Καμιά φορά περνάω από το πατρικό μου και η μητέρα μου προσπαθεί να μην πετάξει πράγματα πριν τις δώσω εγώ το ok. Τι τα θες όλα αυτά? Με ρωτάει. Θα πιάσουμε κατσαρίδες. Για παράδειγμα το παλιό μου δωμάτιο είναι σχεδόν άθικτο από τότε που μετακόμισα. Με βιντεοκασέτες,πόστερ από ταινίες και ένα filofax!?
Υπάρχουν βέβαια σε συρτάρια, σε μπαούλα και σε ντουλάπες τόσα περιοδικά (που όντως θέλουν πέταμα) αλλά όταν τα χαζεύω, μου φέρνουν όλες αυτές τις μνήμες που ξεκοκάλιζα περιοδικά, σαν το Q το Spin, Το Select, το Neon μαζί με κάνα playboy και το 01. ( Αυτά για την δεκαετία του 90, πριν το διαδίκτυο και τα μπλογκς, τότε που έβαζε το Q δώρο κασέτα)).
Ελα όμως που την δεκαετία του 80 αγόραζα Μανίνα,Κατερίνα,Μπλεκ,Αγόρι και το Bravo( κι ας μην ήξερα γερμανικά) για τις αφίσες του Bruce!
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ένας φάκελος που έχει μόνο αφίσες, φωτογραφίες, σιδερότυπα, άρθρα, κριτικές από το 1985 μέχρι το 1996 για τον Bruce. Το αστείο είναι οι φωτογραφίες από Madonna, cindy lauper, rick astley, a-ha,duran duran( simon Le Bon),modern talking, ralph machio, bruce willis , mickey rourke, George Michael, Sylvester Stalone, Linda Hamilton κ.α. που υπάρχουν στην πίσω πλευρά.
Το επιτραπέζιο παιχνίδι με τον Prince από το 1985 στην Super Katerina είναι εκτός συναγωνισμού! Ρίξε μια ζαριά καλή!

p.s. δυστυχώς έχω μικρό σκάνερ δεν χώραγε ολόκληρο για αυτό είναι σε 2 μέρη.
Τυπώστε το, κολλήσετε το και καλή διασκέδαση!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Summer is over

It's night time in my small city...

It's getting cold after dark...

The streets are wet, the rain just stoped and only the snails are not sleeping. You know what that means.... the summer is over.

A girl called Dusty used to sing a song like that.

Here she is from 1964 Dusty Springfield with the summer is over


Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Sunday Ride


Είναι λίγο άρρωστος ο καιρός. Δεν ξέρεις αν πρέπει να βάλεις το πάπλωμα ή την κουβερτούλα. Ξυπνάω κάθε πρωί με τον λαιμό μου κλεισμένο. Μετά από λίγο κάπως σάχνω. Πρέπει να κόψω και το κάπνισμα.
Ωραίος όμως καιρός για βόλτες με ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου.
Άνοιξε επιτέλους το si-doux και είναι πολύ ωραίο. Και είναι και διαχωρισμένο καπνίζοντες και μη καπνίζοντες Το μόνο μαγαζί που το έκανε.
Μικρά live set ξεκινάνε στο ευ οι ευ αν, από παρασκευή 23 Οκτωβρίου, με Lolek.
Jonathan Richman στο Λιθογραφείο στις 27.
Κατεβάζω ταινίες, δίσκους τραγούδια, γεμίζει ο σκληρός και αδειάζει το μυαλό μου. Και πόσο θέλω να γράψω μία κασέτα ρε γαμώτο. Αλλά που να τις βρεις?
Πόσο το έχω ζήσει αυτό που γράφει το Back to Mono... κάτι ξέρει και η Ζωή
Δεν μπορώ να ακούσω τις εκπομπές που θέλω στο Pop Lie γιατί εκείνη την ώρα κάνω εγώ.
Είδα όμως το νέο βίντεο των RAMMSTEIN που "γαμάει".
Αν δεν μου πει κάποιος ότι είναι καλό το βιβλίο του Cave δεν θα κάτσω να το διαβάσω. Όλο κλάπες διαβάζω τελέυταία. Ξαναδιάβασα το Τώρα θα δεις του Δημήτρη Γκιώνη μετά από 15 χρόνια και θα ήθελα πολύ να κάτσω ένα απόγευμα με τον πατέρα μου και να του το διαβάσω.
Κανένας μα κανένας δεν δίνει προσοχή τι παίζει ο dj πλέον στα bar. Υπάρχει πάντα αυτή η βαβούρα. Και ο μαγαζάτορας χέστηκε τι μουσική παίζει ο dj. Με 30 ευρώ που παίρνουν τα πιτσιρίκια για 5 ώρες πρόγραμμα τσάμπα του έρχεται. Και το πιτσιρίκι δεν έχει χαλάσει ποτέ φράγκο για δίσκο. Ούτε το πικάπ δεν ξέρει τι είναι. Το 1997 έπαιρνα 25 με 30 χιλιάρικα (δραχμές) την βραδιά και τώρα είμαι ικανοποιημένος με 50 ευρώ. Άσε που αν ξανακούσω 90's rockάκια σε μαγαζί θα ξεράσω. Εδώ τα τραγούδια που παίζω αυτή την εποχή είτε σε μπαρ, είτε στο ραδιόφωνο.
YΓ1-Μήπως έχει κατεβάσει κανείς την καταπληκτική εφαρμογή με ακτίνες Χ για το κινητό του? για να δώ τι σκατά γίνεται μέσα μου.
ΥΓ2-Την ώρα που έγραφα αυτό το ποστ άκουγα Mumfor & Sons

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Wheels- Foo Fighters


Οι Foo Fighters είναι ένα συγκρότημα που μου στάθηκε σε μια περίεργη φάση της ζωής μου. To πρώτο τους άλμπουμ με είχε απογοητεύσει κυρίως μετά τον θάνατο του kurt. Ακουγόταν σαν να ξεκοιλιάζουν το grunge. Ήρθε το colour & the shape να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Και να με κάνει να αγοράζω τα άλμπουμ τους χωρίς να τα πολυ ακούω. Τα μουσικά μου ακούσματα από την εποχή του colour μέχρι του in your honor άλλαζαν κατά καιρούς Με το in your Honor τους ξαναγάπησα, ήρθε και εκείνη η βραδία των 30ων γενεθλίων μου, να βλέπω μπροστά μου τον Dave Grohl να παίζει αυτό εδώ. Είναι από τα τραγούδια που σου σηκώνονται οι τρίχες στο σβέρκο. Περίμενα πως και πως ενα greatest hits για να το κάνω δώρο σε φίλους, που θα γιορτάζουν μέσα στον χειμώνα. Το νέο τους τραγούδι wheels είναι ένα rip off από τραγούδι του Tom Petty, (δεν ξέρω ποιο ακριβώς) αλλά μ αρέσει.

Archer


..λέγεται η νέα animated αμερικάνικη κωμική σειρά που συνδυάζει (πάλι?) το Mad Men και το Californication. Ή λίγο Office? Διαδραματίζεται στα 60’s (νομίζω), μόνο που ο Sterling Archer δεν είναι διαφημιστής, είναι μαμάκιας μυστικός πράκτορας και λίγο μαλάκας – σαν να λέμε ένας (πιο) κάφρος James Bond, που όμως δε δουλεύει και πολύ.
Για την ακρίβεια η σειρά ξεκινάει στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2010, ενώ έχει ήδη προβληθεί μόνο ένα επεισόδειο το Σεπτέμβρη. Καλό μου φάνηκε, αλλά θα δείξει.

Χοντρός –Λιγνός


Είμαστε η α-πολιτικη γενιά. Εχουμε μπουχτίσει τόσο με ό,τι προηγήθηκε, με την επανάληψη των ίδιων λαθών και των ίδιων υποσχέσεων επί χρόνια από κάθε παράταξη και την καταστρατήγηση κάθε λογικής και κάθε αξιοπρέπειας που πια βλέπουμε τον ελέφαντα στη μέση του δωματίου και κανείς δε μιλάει για αυτόν – ότι μια χώρα, η δικιά μας, οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, ενδεχομένως στο πολύ χειρότερο από αυτό που νομίζουμε, και το σημαντικότερο με τη δική μας ανοχή.
Το ποιά όμως είναι τα περιθώρια αντίδρασής μας και κατά πόσο τα μέσα για μια αντίδραση είναι ελεγχόμενα ή ανεπαρκή κι επίσης κατά πόσο τα ίδια τα μπλογκ για παράδειγμα, θα μπορούσαν να γίνουν μέσο ουσιαστικής αντίδρασης και συμμετοχής είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία, που δε θα προχωρήσω τώρα.
Μια παιδική παρατήρηση μόνο.

Αυτή η ευφιέστατη φωτογραφία του μπλόγκερ που αναφέρει πάνω είναι η πιο χαρακτηριστική εικόνα που έχω για τους δύο φωστήρες της πολιτικής μας σκηνής.
Και σκέφτομαι.
Ο Κωστάκης μου φάνηκε με καλές προθέσεις αλλά ανεπαρκής.
Ο Γιωργάκης μου φαινόταν πάντα ηλίθιος.
Το περίεργο είναι ότι οι ηλίθιοι άνθρωποι είναι από τη φύση τους για λόγους αυτο-προστασίας προικισμένοι με μηχανισμούς αυτοβοήθειας όπως το ‘go by the book’(ακολούθα πιστά τις οδηγίες) και ‘βρες τον κατάλληλο άνθρωπο να σε βοηθήσει στο κατάλληλο πρόβλημα’. Και συμβαίνει έτσι να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί και από τους (συνήθως πιο ριψοκίνδυνους) έξυπνους. Δεν ξέρω αν θα συμφωνούσε ο κύριος Χαριτόπουλος με τη θεωρία μου αλλά σε αυτήν βασίζομαι για ένα θαύμα που - στην περίπτωση του Γιωργάκη - μπορεί να πάει την Ελλάδα κάπου - αλήθεια πού?
Εξάλλου δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τέτοια δυναμική είσοδο στο πόστο του, ανατρεπτική δόμηση του βασικού κρατικού μηχανισμού και εντυπωσιακή προβολή της πάταξης της διαφθοράς, με αρχή τα ‘σεμινάρια’ των Υπουργών από τον Συνήγορο του Πολίτη (Γιώργου Καμίνη). Βέβαια άλλο τα θεάματα άλλο ο άρτος.
Όπως και να έχει, καλή του επιτυχία. Τη χρειαζόμαστε.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Λίγα λόγια για τα έργα.

Καιρό είχα να δω τόσες ταινίες μαζεμένες, είτε κατεβασμένες είτε στο σινεμά.

Αν και τσαντίστηκα που πήγε 9 ευρώ το σαββατοκύριακο.

  • Year One του Harold Ramis. Σκατολογικό, καφρίλα, καραγκιόζης ο Jack Black και ούτε κατά διάνοια να πλησιάσει το Life of Brian ή την Ιστορία του Κόσμου του Mel Brooks. Αλλά έχει ένα ατού, υπερ-ατού θα έλεγα. Toν David Cross με τον Paul Rud στους ρόλους Κάιν και άβελ.
  • Drag me to hell του Sam Reimi, επιτέλους μετά τα απαράδεκτα Spiderman γυρνά σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Τρομερά b-movies.
  • Bad lieutenant, αν και αποφεύγω να βλέπω ριμέικ και ταινίες με τον Nickolas Cage (ίσως ο χειρότερος ηθοποιός των 00’s) δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και αυτό.Όχι το αυθεντικό του Φεράρα είναι πολύ ανώτερο.
  • Adventurland θυμίζει παλιές καλές κωμωδίες του John Cusack μόνο και μόνο επειδή εξελίσσεται το 1987. Rock me Amadeus.
  • Funny people του Appatow. Το πρώτο μισό της ταινίας είναι σχεδόν αριστούργημα. Η εκδίκηση των κωμικών ηθοποιών, η εκδίκηση της κωμωδίας.Φωνάζει πάρτε μας στα σοβαρά. Η διάρκεια του 147 λεπτά όμως κάνει το δεύτερο μέρος, την χειρότερη ταινία που έχεις δει.Η κοιλιά που κάνει είναι μεγαλύτερη από του seth roggen που έχω σιχαθεί να τον βλέπω. Και φυσικά χάνει και όλο το νόημα της. Χάθηκε η ευκαιρία να βραβεύτει ο Adam Sandler και να δικαιωθώ .
  • Το κακό 2 στην εποχή των ηρώων.Χαβαλές, χωρίς κανόνες,ατάκες για το κοινό που θα πάει να το δει. Η σκηνές στην Αρχαία Ελλάδα είναι αριστουργηματικές και αν σκεφτούν να γυρίσουν το 3 στην Αρχαία Ελλάδα τότε θα μιλάμε για τη ταινία ζόμπι που θα θέλαμε να έχουμε δει.Ελπίζω να μην την έχασαν την ευκαιρία.
  • Και…ο Αντίχριστος. Ωραία ταινία ευχάριστη θα έλεγα! Δεν έχω δει ποτέ και δεν πρόκειται να δω ταινία του Τριερ δεύτερη φορά. Δεν ξέρω κάποιος πως μπορεί να το αντέξει. Επίσης δεν έχω δει ποτέ ταινία του σε DVD ή dowloadιασμένη. Είμαι μαζόχας και πάω πάντα στο σινεμά να της δω, γιατί δεν θέλω να με διακόψει κάτι, αλλά να βλέπω και κάτι τέτοιες αντιδράσεις, όπως είδα τις προάλλες. Δεν θα πρότεινα σε κανέναν να την δει. Είναι καθαρά δικιά σου η ευθύνη. Ο Τριερ ή σ αρέσει ή δεν σ αρέσει δεν υπάρχει καλό ή κακό, όπως δεν υπάρχει αντίχριστος. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις εμμονές τους και τους φόβους αρκεί να πιστέψεις ότι στο τέλος δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό σου. Ναι θέλει να σοκάρει και τα νοήματα είναι πολλά. Καλύτερα βέβαια για την ταινία τα λέει αυτός εδώ ο μάγκας.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

βιβ λα φρανς 2!

yuksek concert
fmx show
kelly
taj
cote' de basque
biarritz

Ηθελα να μεινω λιγο στο ποιητικο και το εκλογικο κλιμα αλλα ναι οντως οπισθια υπαρχουν παντου...ουουουυουουυ

βιβ λα φρανς!


Λοιπον πηγα στην νοτια γαλλια στο Quiksilver pro και ποιο συγκεκριμενα στο Hossegor και στο Biarritz,θα μπορουσα να γραψω παραγραφους ολοκληρους για τα τοσα γραφικα μερη,τις ατελειωτες παραλιες,τελεια κυματα,τους καλυτερους σερφερς του πλανητη που θαυμασα και για το ποσο ωραια περασα και να ανεβασω 100 φωτογραφιες απο ολα αυτα μαζι...νομιζω πως θα καταντουσα κουραστικος ομως και αποφασισα οτι μια εικονα απλα ειναι αρκετη για να περασω την ιδεα! Αντε και καλη ψηφοφορια...(την δεξια η την αριστερα?) χμμμ...

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές, απόφαση, ευθύνη,υπόσχεση, δέσμευση

Από αυτή την Κυριακή κιόλας υπόσχομαι ότι το pop Babylon θα είναι και πάλι ενεργό με μουσική, με σινεμά, με κέφι, τραγούδι, χορό. Είναι δέσμευση. Τέρμα οι ψεύτικες υποσχέσεις. Δουλειά!
Αν και εγώ ανήκω στην Αμερικάνικη εργατική τάξη (βλ.Springsteen)
Τα 2 μέλη του pop baby ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ( Masquerade, R.S.P.) Και το R.(ανάποδο) στην Ελληνική. Στον τομέα εργασία μόνο ευρωπαίοι δεν είμαστε.
Και εδώ ήθελα να καταλήξω φίλε συναγωνιστή.
Ότι με τις ώρες αυτές που εργάζεστε, δεν αποδίδετε.
Έχει μείνει μπορεί από την εποχή του Παπαδόπουλου, και πιο παλιά ίσως, το ωράριο αυτό. Το ότι η οικογένεια θα πρέπει να τρώει το μεσημέρι μαζί.
Και για αυτό λοιπόν θα ήθελα να κάνω τις προτάσεις μου, στο τι θα ήθελα να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.
Όλες οι δουλειές, δημόσιες, ιδιωτικές θα πρέπει να κάνουν διάλειμμα στην μια το μεσημέρι για φαγητό. Το διάλειμμα αυτό θα διαρκεί μια ώρα ακριβώς. Και καμία δουλειά, κυρίως δημόσια δεν θα κλείνει στην μία το μεσημέρι, όπως είναι το σύνηθες.
Γιατί πολύ απλά θα ξεκινάμε στις 9.00 με 9.30 το πρωί και θα σταματάμε στις 18.00-18.30. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 10.30 και θα κλείνουν στις 20.30. Επίσης όλα τα εμπορικά θα είναι κλειστά την δευτέρα το πρωί. Αυστηρά!
Που θα ωφελήσει όλο αυτό το σχέδιο?
Θα μειωθούν καταρχήν τα τροχαία τα σαββατοκύριακα στις εθνικές οδούς. Οι έμποροι θα έχουν ένα ολόκληρο πρωινό δευτέρας, είτε να έχουν γυρίσει άνετα από το 2μερακι τους, είτε να κάνουν τις δουλειές που θα ήθελαν, τράπεζες, εφορίες, ψώνια κτλ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι βεβαία θα έχουν περισσότερες ώρες να τα ξύνουν μέσα στην εβδομάδα και δεν θα σου λένε, αν πηγαίνεις στις 11 το πρωί, δεν προλαβαίνω τώρα έχω τόσο κόσμο και κλείνω σε μια ώρα, έλα αύριο.
Θα είναι εκεί και το απόγευμα να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.
Μόνο μείον δεν έχει αυτό το νομοσχέδιο που θέλω να περάσω.
Το πιο σημαντικό σε όλο αυτό είναι η υγεία του πολίτη. Η σωστή διατροφή. Και η σωστή διατροφή ξεκινάει με το πρωινό γεύμα.
Όταν πρέπει να σηκωθείς στις 7 ή 7.30 για να είσαι στις 8 στην δουλειά, δεν θα φας πρωινό και το στομάχι σου θα τρυπήσει από τους καφέδες.
Άσε το χειρότερο, ότι τρως και κάτι παλιό τυρόπιτες με φύλλο και παλιό τυριά. Μα είναι φαγητό αυτό να ξεγελάσεις την πείνα σου?
Θα έχεις χρόνο λοιπόν να ετοιμάζεις πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, όχι μόνο για σένα, αλλά και για το παιδί σου που θα πρέπει να πάει σχολειό.
Και δεν μπορείς κυρά μου, να το ξεπετάς το παιδί με ένα ποτήρι γάλα και μια φρυγανιά.
Όλα τα σχολειά θα έχουν Goodys , Everest ή Γρηγόρη ανάλογα με το ποιος θα δώσει τα περισσότερα. Όπου θα φτιάξουν εστιατόρια μέσα στα σχολειά για να τρώνε οι μαθητές( όπως βλέπουμε και στις αμερικάνικες ταινίες) και να μην χρειαστεί να γυρίσουν το μεσημέρι σπίτι, γιατί θα έχουν σχολειό μέχρι τις 5 το απόγευμα. Έτσι λοιπόν το βραδινό φαγητό του Έλληνα θα είναι στις 9 το βραδύ, (και πάλι αργά είναι)10 το αργότερο θα έχει τελειώσει, και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 το βραδύ ώστε αν είναι η ώρα που θα έχουν ανοίξει τα μπαρ και τα κλαμπ που θα κλείνουν στις 2 ώστε να έχεις τουλάχιστον μερικές ώρες ύπνου.
Για να αποδίδεις στην δουλεία σου.
Κάτι τέτοιο βεβαία θα πυροδοτούσε μέρος του λαού μας και θα κατέβαιναν σε απεργίες, αλλά έτσι γίνεσαι ισχυρός και σε θυμούνται όλοι. Μόνο όταν σε βρίζουν και λες βλακείες.
Το Σάββατο το βραδύ δεν θα βγω και δεν θα πιώ, θα κάτσω ήρεμα να σκεφτώ τι θα ψηφίσω την Κυριακή.
Θα ξυπνήσω το πρωί, θα βάλω τα καλά μου και θα πάω στην εκκλησία να με φωτίσει κάποιος Άγιος τι να ψηφίσω. Αφού δεχτώ την Θεία κοινωνία, θα πάρω τον δρόμο προς το εκλογικό τμήμα που ανήκω και θα ρίξω την ψήφο μου.
Μετά θα πάω στο καφενείο για να συζητήσω αν είναι καλύτερος ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής. Μετά θα πάω στο σπίτι για το μεσημεριανό γεύμα όπου δεν θα πω σε κανέναν ότι ψήφισα και θα με πρήξει ο πατέρας μου, ότι θα έπρεπε να πάω να ψηφίσω πρωί για να έχουμε πιο γρήγορα μια σαφή εικόνα του αποτελέσματος.
Μετά θα πάρω το ψηφοδέλτιο που θα μου έχει ετοιμάσει και θα μου πει αυτό να πας να ρίξεις. Έτοιμο σταυρωμένο.
Και θα το πάρω για να μην του χαλάσω χατίρι.
Κατά το απογευματάκι που θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, θα κατεβώ στο εκλογικό κέντρο του κόμματος που θα προηγείται και θα βρω μια πλαστική καρεκλίτσα για να κάνω το τσιγαράκι μου και να παίξω το κομπολογάκι. Θα δείξω ενδιαφέρον για τις μονοεδρικές στα Επτάνησα, αν τα χάνουμε ή αν τα πιάνουμε γιατί τα έχω παίξει και στοίχημα.
Καλώ λοιπόν από άκρη σε άκρη, τους αναγνώστες αυτού του ιστοτόπου, αυτή την Κυριακή να ψηφίσουν με ευθύνη κανένα από τα 5 μεγάλα κόμματα. Για να έχουμε και την άλλη εβδομάδα εκλογές. Άστους να αγχωθούν και λίγο.
Αλλά σαν να μου φαίνεται ότι κανένας δεν την θέλει αυτή την δουλειά. Άλλωστε ξέρεις κανένα πολιτικό που να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του?