Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Λίγα λόγια για τα έργα.

Καιρό είχα να δω τόσες ταινίες μαζεμένες, είτε κατεβασμένες είτε στο σινεμά.

Αν και τσαντίστηκα που πήγε 9 ευρώ το σαββατοκύριακο.

  • Year One του Harold Ramis. Σκατολογικό, καφρίλα, καραγκιόζης ο Jack Black και ούτε κατά διάνοια να πλησιάσει το Life of Brian ή την Ιστορία του Κόσμου του Mel Brooks. Αλλά έχει ένα ατού, υπερ-ατού θα έλεγα. Toν David Cross με τον Paul Rud στους ρόλους Κάιν και άβελ.
  • Drag me to hell του Sam Reimi, επιτέλους μετά τα απαράδεκτα Spiderman γυρνά σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Τρομερά b-movies.
  • Bad lieutenant, αν και αποφεύγω να βλέπω ριμέικ και ταινίες με τον Nickolas Cage (ίσως ο χειρότερος ηθοποιός των 00’s) δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και αυτό.Όχι το αυθεντικό του Φεράρα είναι πολύ ανώτερο.
  • Adventurland θυμίζει παλιές καλές κωμωδίες του John Cusack μόνο και μόνο επειδή εξελίσσεται το 1987. Rock me Amadeus.
  • Funny people του Appatow. Το πρώτο μισό της ταινίας είναι σχεδόν αριστούργημα. Η εκδίκηση των κωμικών ηθοποιών, η εκδίκηση της κωμωδίας.Φωνάζει πάρτε μας στα σοβαρά. Η διάρκεια του 147 λεπτά όμως κάνει το δεύτερο μέρος, την χειρότερη ταινία που έχεις δει.Η κοιλιά που κάνει είναι μεγαλύτερη από του seth roggen που έχω σιχαθεί να τον βλέπω. Και φυσικά χάνει και όλο το νόημα της. Χάθηκε η ευκαιρία να βραβεύτει ο Adam Sandler και να δικαιωθώ .
  • Το κακό 2 στην εποχή των ηρώων.Χαβαλές, χωρίς κανόνες,ατάκες για το κοινό που θα πάει να το δει. Η σκηνές στην Αρχαία Ελλάδα είναι αριστουργηματικές και αν σκεφτούν να γυρίσουν το 3 στην Αρχαία Ελλάδα τότε θα μιλάμε για τη ταινία ζόμπι που θα θέλαμε να έχουμε δει.Ελπίζω να μην την έχασαν την ευκαιρία.
  • Και…ο Αντίχριστος. Ωραία ταινία ευχάριστη θα έλεγα! Δεν έχω δει ποτέ και δεν πρόκειται να δω ταινία του Τριερ δεύτερη φορά. Δεν ξέρω κάποιος πως μπορεί να το αντέξει. Επίσης δεν έχω δει ποτέ ταινία του σε DVD ή dowloadιασμένη. Είμαι μαζόχας και πάω πάντα στο σινεμά να της δω, γιατί δεν θέλω να με διακόψει κάτι, αλλά να βλέπω και κάτι τέτοιες αντιδράσεις, όπως είδα τις προάλλες. Δεν θα πρότεινα σε κανέναν να την δει. Είναι καθαρά δικιά σου η ευθύνη. Ο Τριερ ή σ αρέσει ή δεν σ αρέσει δεν υπάρχει καλό ή κακό, όπως δεν υπάρχει αντίχριστος. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τις εμμονές τους και τους φόβους αρκεί να πιστέψεις ότι στο τέλος δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό σου. Ναι θέλει να σοκάρει και τα νοήματα είναι πολλά. Καλύτερα βέβαια για την ταινία τα λέει αυτός εδώ ο μάγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: