Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Lumiere Brother- Fiction (and his real past)

Στην 20δα μου με τα άλμπουμ του 2009 έβαλα 2 ελληνικά άλμπουμ.
Το ένα από αυτά ήταν το Fiction απο τον Lumiere Brother.
Ενα ποπ άλμπουμ που δεν έχει κιθάρες, ούτε ηλεκτρικές, ούτε ακουστικές. Έχει πιάνα, συνθια και πολλά φωνητικά. Τραγούδια ευαίσθητα και ρομαντικά που θα μπορούσαν να γίνουν και soundtrack του μυαλού σου καθώς περπατάς ή οδηγείς χωρίς να χρειάζεται να τα ακούσεις. Σαν αυτό. Στιχους που έγραψε από δω και από κει. Στο εξοχικό, στο διαμέρισμα του στη Γαλλία όταν ήταν φοιτητής, στο αμάξι του και στην Πάτρα.Βλέπεις πίσω από το όνομα Lumiere Brother βρίσκεται το όνομα Θανάσης Χριστοδούλου, γνωστός και ως αδερφός της Μονικα. Αλλά μήπως η Μόνικα ήταν για μερικούς από εμάς η αδερφή του Θανάση? Δεν έχει σημασία γιατί τα παιδιά έχουν ταλέντο και δεν έχει σημασία αν είναι αδέρφια εκτός αν θέλεις απλά να κουτσομπολεύεις. Κανείς δεν ανακάλυψε το ταλέντο τους, το ήξεραν και οι 2 από πολύ καιρό. Έδειξαν σε εμάς το ταλέντο τους.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τους Serpentine support στους Pleasure σε μια συναυλία στο Telonio. Παρουσίαζαν για πρώτη φορά το Flood, τοτε και ένας πιτσιρικάς με κατσαρά μαλλιά, γυαλιά μια κιθάρα και μια τσίχλα στο στόμα μου έκανε πολύ περισσότερη εντύπωση από τους Pleasure.
Oι Serpentine χωρίς να το θέλουν έγιναν super group. Η αρχική σύνθεση εκτός από τον Θανάση είχε τον Salvatore και μετα την Evira των Abbie Gale. μετά έφυγαν αυτοί και ήρθε ο Δημήτρης Τσιρόπουλος -Vat 69 και η αδερφή του Monika, μαζί του είχαν μείνει ο Δημήτρης Μάρκου στο μπάσο και ο Γιάννης Ματσούκας, ο καλύτερος ντράμερ που έχω δει ποτέ στην ζωή μου, που πήγε μετά στους My wet Calvin. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να δισκογραφήσουν ποτέ άλλα άφησαν μερικά ντέμο που ίσως κάποια μέρα να έχουν πολύ μεγάλη αξία.Για μένα που παρακολουθώ την σκηνή της Πάτρας σίγουρα έχουν. όπως και οι συναυλίες τους που μπορεί να ήταν λίγες, αλλά όλες έχουν και μια μικρή ιστορία.
Στην ιστορία τουλάχιστον του μυαλού μου θα μείνουν και αυτά τα 2 τραγούδια.

(απο αριστερά : Lumiere, Vat69, Giannis και η μικρή Μόνικα)

3 σχόλια:

Giousurum είπε...

Καλησπέρα και καλή Κυριακή.
Για τους Serpentine θα συμφωνήσουμε 100%. Είναι ένα απο τα καλύτερα γκρουπ που έχουν βγει ποτε στο ειδος τους. Στο αλμπουμ του Θανάση υπάρχουν τρια κομματια που καποιοι απο εμας ειχαμε αγαπησει απο τους Serpentine: My Toys are lost, Small waltz for a French girl,Photos on the wall. Φυσικά τα αυτα κομματια στο Fiction είναι σε διαφορετικό υφος και εκτέλεση απο οτι τα των Serpentine αλλα και ετσι μας αρέσουν.
Ειναι κριμα που απο τους Serpentine δεν εχουμε καποια επισισμη κυκλοφορια (εκτος απο το City closed for now, και τις συμμετοχές τους στις συλλογές Patras Sound System και City Campers).
Aν εχεις τα Demo τους εισαι απο τους τυχερους. Εδω στο γιουσουρούμ υπάρχουν και αποτελούν μερος του μουσικού μας θυσαυρού!!!
Τελος εχει ενδιαφέρον να δει κανεις ποσοι και ποιοι ειχανε περασει απο τους Serpentine.
Στο γιουσουρουμ ειχαμε την τιμή να παρουσιασουμε τους Serpentine καθώς και να κανουμε μια συζήτηση με τον Γιάννη Ματσουκα (ο οποιος ειναι καταπληκτικος ντραμμερ , ηταν και στους Monovine). Μετα απο την συζήτηση αυτή τα παιδια πήρανε απόφαση και κλείσανε και την σελίδα τους στο myspace.
Αν εχεις χρονο και διαθεση περνα μια βολτα :

http://giusurum.blogspot.com/2008/11/m-serpentine.html

http://giusurum.blogspot.com/2008/11/serpentine-indie.html

καλό απόγευμα

mitrelino είπε...

Τα δυο κομματια που έβαλα έιναι απο μια συλλογη που είε βγαλει κάποτε το ΠΟΠ ΡΟΚ.
Τους Monovine έχω σκοπο να τους δω άυριο στο χασομέρι.
Αλλα επαναλαμβάνω οτι είναι κρίμα που δενκυκλοφορησαν έστω ενα ep.
Ισως κάποια στιγμη στο μέλλον όταν η ελληνικη indie σκηνη γίνει πάλι hype.
Keep up the good work at γιουσουρουμ.

Giousurum είπε...

Ειχε κυκλοφορησει το ΠΟΠ ΡΟΚ συλλογή με κομματια απο Serpentine?? Πως μας ξέφυγε?? Θυμασαι τιτλο συλλογής??
Θα δεις Monovine ε? Πολύ καλοί!! Τελικά γίνονται πράγματα στην Πάτρα!!
thanx για τα καλά λόγια για το blog!!
Καλό βράδυ!!!

p.s αν δεν εχεις το EP (city closed for now) των Serpentine let us know!!