Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Born Under a bad sign


Το Κακό με το να έχεις τα γενέθλια σου στο τέλος της χρονιάς ,είναι ότι με το που μπαίνει η νέα χρονιά σε μεγαλώνουν όλοι έναν χρόνο.
Το πότε είσαι? Το 77? Και 2010 δηλαδή 33. Και ας έχει γεννηθεί Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.
Ε, λοιπόν εγώ φέτος ένιωσα ότι έχασα μια χρονιά. Δεν ήμουν ποτέ 31. Έγινα 32 με το που μπήκε το 2009. Οι γονείς μου με έκαναν 30 απο τόυε που πάτησα τα 25 και 35 απο τότε που πάτησα τα 30.Και τα 32 είναι δύσκολη ηλικία. Τουλάχιστον έτσι βλέπω και στους γύρω μου. Άντρες και Γυναίκες. Οι γυναίκες βλέπουν το βιολογικό τους ρολοι με τον τρόπο που έχεις ξυπνήσει και κάθεσαι ακόμα στο κρεβάτι κοιτώντας το ξυπνητήρι. Περιμένοντας να χτυπήσει για να σηκωθείς.
Έχουν και οι άντρες όμως βιολογικό ρολόι, που σου λέει ότι μετά τα 35 δεν θα έχεις και πολύ κουράγιο για να κάνεις αυτά που θέλεις στην ζωή σου και πλησιάζει η ώρα που θα συμβιβαστείς.
Φέτος λοιπόν είναι η πρώτη φορά μετά τα 25α μου γενέθλια που με πιάνει μια ελαφριάς μορφή κατάθλιψη. Είναι επείδη θα ζήσω τα 32 δέυτερη φορά. Γάματα.

10 σχόλια:

christina είπε...

kanonika tetoia mera eprepe na sou afierwnoume kana ''surprise surprise'' apo ton agaphmeno soy,alla mallon sthn peristash tairiazei kalytera to ''it's my party and i'll cry if i want to''.siga kai thn hlikia!egw hksera pws h krish se pianei sta 33,gia na mhn pw pws toys antres toys pianei meta ta 40!kai otan se rwtane:'to pote eisai?',na apantas 'noembrh toy 77'.toso apla!xaroymena 32a gene8lia loipon!

christina είπε...

aaa kai epeidh ezhses persi ta 32,zhse fetos ta 31,gia na mhn epanalambanesai!

zoe.k. είπε...

Mια από τα ίδια. Έχασα τα 29 γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν σαν αριθμός. Έλεγα 30. Μετά, στα 31 έλεγα πάντα 32 και τώρα που σε λίγο καιρό μπαίνω στα 33 αισθάνομαι 35 γιατί, ε, τί 33 τι 35. Το πόσο με έλεγαν οι γονείς μου από πάντα, ασχολίαστο. Νομίζω πως από τα 20 έλεγαν "30 χρονών κοπέλα". Τι οξύμωρο κι αυτό. Στα 30 πολύ απλά δεν είσαι κοπέλα. Τεσπά. Θα σε παραπέμψω σε μια δική σου απάντηση που μου είχες δώσει πριν από μέρες. Τα 30 (κάτι) είναι τα καινούργια 20 (κάτι). Και μην ασχολείσαι με ηλικίες, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα πέρα από τις ταυτοτητες. Χρόνια πολλά κι από δω mitrelino! Τα καλύτερα τώρα έρχονται και το ξέρεις πολύ καλά. Απλώς ένεκα της καταθλιψης το έχεις προσωρινά ξεχάσει. :)

Ξεκόλλα!
Χρόνια καλά! :D

Я. είπε...

@bubbles
καλά, τρομερό δεν είναι αυτό με τους γονείς? μετά την εφηβεια λες και αναγνωρίζουν μόνο 2 ηλικίες, από τα 12 σε πάνε στα 30. για μένα τουλάχιστον ήταν ή 'είσαι πολύ μικρή για να το κάνεις αυτό' ή 'είσαι πολυ μεγάλη για να μη το έχεις κάνει ήδη αυτό'.
@mitrelino
sorry, αλλά ΞΕΚΟΛΛΑ!
ασε τα δακρύβρεχτα ποστ και την αυτολύπηση γιατί τα πραγματα δεν είναι έτσι. εκτός του ότι όσοι σε ξέρουν γνωριζουν ότι η λέξη συμβιβασμός είναι κάτι που έχεις ακουστα αλλά αγνοείς παντελώς την έννοια του. και η αλήθεια είναι οτι κανείς δε χρειαζεται να συμβιβαστεί. μου θυμίζει κάτι που σου λεγα μια βδομάδα πριν τα γενεθλια σου εξω από το ΙΚΕΑ (χα) once. ο κόσμος θα σε πηγαινει καπου, συνηθως η κοινωνία ακολουθει ένα τυποποιημενο μοντελο κι οι φίλοι σου θα παντρευονται και θα κανουν παιδια κλπ μπλαμπλα. δε σημαινει οτι αυτο πρεπει να κανεις κι εσυ. αρκει να εχεις τα @@@δια να κανεις την επιλογη σου. μπορεις καλλιστα να κανεις ό,τι έκανες στα 25 σου. να γνωριζεις πιπινια, να πινεις μεχρι το πρωι, να μη χανεις συναυλια&event, να τα κανεις όλα(περιγραφω κατι μακρινο?). δεν υπάρχει τίποτα κακό σ'αυτό. απλά να μην περιμένεις να σε ακολουθούν άλλοι που διαλεξαν να αλλάζουν παμπερς & να μη τσατίζεσαι που στο σπίτι του κολλητού σου πρέπει να μιλατε ψιθυριστά γιατι κοιμιζει το μωρό.
μπορείς επίσης να πεθανεις στη γυμναστική και την προπονηση και να πάρεις μέρος σε τουρνουα snowboard στα 40 σου! ουτε αυτο θα ήταν κακό. απλά να μην περιμένεις σίγουρα να βγεις και πρώτος.
οπότε μπορείς να διαλέξεις ό,τι θελεις, αρκει να βρεις πρωτα τι θελεις! γιατί μου φαινεται οτι το πρόβλημα σου ειναι ότι τα θελεις ολα. μετα take it as it comes. it's a fucking free country που λένε και οι φίλοι σου οι αμερικανοι.

zoe.k. είπε...

και το πιο κουλό; στα μάτια των γονιών σου/μου/του θα είμαστε πάντα παιδιά!!!
Χαχαχαχαχα!!!

Unknown είπε...

(Και εσείς 18/11 !? Εντυπωσιακό...)

Πολλοί -ανάμεσα σε αυτούς και εγώ- υποστηρίζουν ότι τα γενέθλια είναι απλά μια υπενθύμηση του επικείμενου θανάτου μας. Θα μου πείτε βέβαια "Ασε μας ρε, 17 έγινες εσύ, ακόμη δε βγήκες από το αβγό σου..." Δεκτό.

Αλλά τα birthday blues έχουν ηλικία; Όταν όλοι μας καταπιέζουν και μας φορτώνουν όλο και περισσότερες ευθύνες κάθε χρόνο, είναι να μην τρελαίνεσαι;

Και δεν καταλαβαίνω την ανάγκη συμβιβασμού που όλοι δυστυχώς νιώθουμε. Π.χ. μια γυναίκα που στα 30 της δεν είναι παντρεμένη είναι αποτυχημένη; Επειδή το λέει η μαμά και η κοινωνία;

Παρατήστε τους όλους. Ένας χρόνος παραπάνω, ε και; Άλλωστε, το να ζήσετε 2 φορές τα 32 δεν είναι και τόσο κακό... Σκεφτείτε ότι ξεγελάτε τον Χάρο! ;)

Unknown είπε...

(ουπς, τώρα είδα ότι η R -ανάποδο- έγραψε τα ίδια...)

Я. είπε...

@Lena (me tono!)
Ki h Chloë Sevigny epishs stis 18/11! xronia sas polla vre paidia!
mono pou auto to '17' moy epese san ovida panw sto grafeio! parakalw, 8a prepei na valoume ena katwtato orio hlikias se auto to blog!!
kata t'alla allos enas (pou sumfwnei kai oxi allos enas xronos) pote den peirazei..

Μαίρη είπε...

Set mitrelino Free...Happy Birthday man!

mitrelino είπε...

kai oxi mono... gennise kai mia fili xtes, agoraki!!!
Xronia Polla Lena
xronia polla kai se sena no comment