Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Σ'αγαπάω να της λες

Καταλαβαίνω τι έχει η Αθήνα και δεν έχει η Πάτρα.

Φατσούλες! Αυτές τις ωραίες που βλέπεις στα μπαράκια τα βράδια, με τα ωραία χτενίσματα, τα κουλ ρούχα και τον τρόπο που κραταν τα ποτήρια.

Οι φατσουλες, που βλέπεις στις νύχτες πρεμιέρας, γιατί πλέον όποια ταινία θες την κατεβάζεις και την βλέπεις. Δεν είναι όπως παλιά που πήγαινες για τις ταινίες.

Πας για να δεις και να σε δουν. Να δώσεις το παρόν στην εναλλακτική κοινωνία.

Φέτος δεν έχει και πολλές καινούριες ταινίες, τουλάχιστον που δεν θα παιχτούν στις αίθουσες.

Anyway, η Αθήνα έχει και ωραίο σουσι στο Dosirak (Βουλής 32)

Κατά τα άλλα η Αθήνα είναι ένα μπουρδέλο.

Είναι η πιο βρώμικη πόλη. Ακόμα και η Σόφια που αρχιτεκτονικά είναι χάλια είναι πιο καθαρή. Τα κτίρια της Αθήνα είναι βρώμικα από το καυσαέριο και στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της προσπαθείς να μην πατήσεις σκατά.

Στο κέντρο προσπαθείς να μην βλέπεις τον κόσμο που περπατά γύρω σου.

Οι περισσότεροι κακόμοιροι γυμνοσάλιαγκες, που αντί να περπατάνε νομίζεις ότι σέρνονται. Έτσι είναι θα μου πεις οι μεγαλουπόλεις ρε βλάχο (εγώ είμαι ο βλάχος)

Δηλαδή το όνειρο της πλειοψηφίας των ανθρώπων που ήρθαν από τα χωριά τους η τις πόλεις τους στην Αθήνα είναι να έχουν μια σκατοδουλεια και να ζουν σε ένα βρώμικο διαμέρισμα που βλέπεις τα απλωμένα ρούχα του απέναντι από το παράθυρο σου στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν βλέπεις πάλι έναν βρώμικο τοίχο. Έρχονται γιατί είναι και το σεξ πιο εύκολο για τον οποιονδήποτε.

Το πιο καθαρό μέρος στην Αθηνά είναι το μετρό. Και πλέον το μέρος του φλερτ, τα κοιτάγματα δίνουν και παίρνουν. Έχει κάτι ερωτικό το μετρό.

Μια φίλη μου έβγαινε με έναν οδηγό του μετρό και την περίμενε τα βράδια για να κάνουν μαζί την τελευταία βόλτα στους άδειους σταθμούς. Και μια φορά έκαναν και έρωτα στην διάρκεια της βόλτας όταν είχαν κλείσει όλοι οι σταθμοί.

Ωραία φαντασίωση. Ο καθένας με ότι μπορεί!

Στο σταθμό του Συντάγματος εγκλωβίστηκα την παρασκευή με τον κατακλυσμό.

Οι πλανόδιοι πακιστανοί είχαν δει τον καιρό και περίμεναν να πουλήσουν τις ομπρέλες τους, που μόνο γυναίκες αγόραζαν ή ήταν οι μόνες που έβγαιναν στην βροχή. Καμιά φορά τις θεωρώ πολύ θαρραλέες σε κάτι τέτοια και άλλοι θα τις θεωρούν χαζές.

Που πας μωρή μέσα στην βροχή? αλλά ποιος δεν θέλει να βλέπει μια γυναίκα βρεγμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια που να κολλάνε τα ρούχα πάνω στο σώμα της. Η βροχή βεβαία με σταμάτησε να κάνω αυτό που ήθελα και πήγα νωρίτερα στο ραντεβού που είχα με έναν φίλο μου στο Γκάζι, που καθυστέρησε να έρθει γιατί έχει αυτοκίνητο και η Πειραιώς είχε μετατραπεί σε ποτάμι.

Μου άρεσε μια δήλωση του Αλέξανδρου Βούλγαρη που λέει πως έχει βαρεθεί να ακούει για παράδειγμα ότι ο Κολωνός είναι ωραία περιοχή. Η Χαβάη είναι ωραία περιοχή. Δεν έχει η Αθήνα καμία ωραία περιοχή απλά μικρές λάμψεις που τις φτιάχνουν οι άνθρωποι με το μυαλό τους.

Το άλλο περίεργο είναι ότι στην Πάτρα από την υγρασία πρέπει να κάνεις ντους κάθε μέρα και πάλι νιώθεις βρώμικος. Στην Αθηνά δεν νιώθει τόσο βρώμικος αλλά στο ντους απορείς που βγαίνει τόση μαυρίλα. Ο Thod προσπαθεί να μείνει sober και εγώ προσπαθώ να μεθύσω αλλά δεν μπορώ σκέφτομαι πάντα ότι πρέπει να οδηγήσω. Ποτέ ότι πρέπει να ξυπνήσω πρωί.

8 σχόλια:

christina είπε...

aparadekth h a8hna se ola ths,pentabrwmikh kai kata8liptikh.osa kai na xei na deis mou einai adynato na katsw parapanw apo mia vdomada(mporei kai na einai logw ths blaxias mou,den to amfisbhtw).h de dhlwsh toy a.boulgarh me briskei apolyta symfwnh.

Я. είπε...

paidia an thn anoi3oume auth th suzhthsh 8a paei makria. sunh8ws ta pragmata den einai aspra h mayra, poso mallon otan milame gia thn polh tou gkri..
pentaurwmikh mporei na einai, alla kata8liptikh oso einai h patra - where routine bites hard and ambitions are low - me tipota!
kai den einai vlaxeia. einai h kwlonootropia pou exoun kati an8rwpakia ekei pera. give me a break!

Я. είπε...

a, kai 3exasa na rwthsw..mitrelino, sth lista me ayta pou exei h a8hna kai den exei h patra oi fatsoules ti noumero einai? 145?

spiral είπε...

μέχρι πριν ένα-δυο χρόνια όλοι "αγαπούσαν" την αθήνα παράφορα. είναι μια ιστορία που ξεκίνησαν τα free press με τις "μικρές γαμάτες γωνίτσες" της πόλης, τις "φατσούλες" και πολλά άλλα τέτοια χαριτωμένα. όλη αυτή η λατρεία του τίποτα έφερε την αναμενόμενη αντίδραση. εννοείται οτι η αθήνα δεν πιάνει μια μπροστά σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της ευρώπης (including και αυτές των βαλκανίων). αλλά η σύγκριση με την αθάνατη ελληνική επαρχία είναι χαώδης. εγώ έκανα την επιλογή μου να κατηφορήσω αθήνα πριν κάτι χρόνια, και η αλήθεια είναι οτι ακόμη δεν έχω μετανιώσει. από εκεί και πέρα, είναι μάλλον θέμα προτεραιοτήτων του καθενός.

πάντως νομίζω πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι οι μεγαλύτεροι λάτρεις της αθήνας είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην επαρχία. έχει βγάλει πολλές 'μητέρες του σκύλου' & 'βασιλιάδες' η πόρνη...

στο λοστρέ το λέει ωραία για την επαρχία, αλλά δεν το έχω τώρα πρόχειρο. άμα το βρω θα επανέλθω. αυτά...

Я. είπε...

@spiral
Ναι καλά τα λες κάπως έτσι έγινε και είναι και να επανέλθεις αν έχεις να προσθέσεις!
Αυτη την πόλη τη λυπάμαι για την αδικία με την οποία την αντιμετωπίζουμε, ενώ στέκεται πολυ πιο φιλόξενη από άλλες. Ναι, ειναι κακάσχημη και δύσκολη και έγινε έτσι απο τους ανθρώπους της και ειδικά αυτούς που ηρθαν απο αλλού και δεν την αγάπησαν ποτέ – ήρθαν απλά να βρουν την ελευθερία που τους έλειπε και να ξαμολήσουν τα κομπλεξ που μάζευαν σε πιο κλειστές κοινωνίες. Μεγάλωσα για λιγο αθήνα, μετά πάτρα και ξαναγύρισα ως επαρχιώτισσα, δε βγάζω τη μούρη μου απ’έξω. Και ξέρω ότι ο mitrelino κι ο κάθε πατρινός που θέλει να δει μια συγκεκριμένη συναυλια ή θέατρο, να κάνει τα ψώνια του, να φάει το σούσι του και να ξενοπηδήσει χωρίς να το μάθει κανείς στην πάτρα θα ‘ερθει στην Αθήνα. Κι η Αθήνα θα του τα προσφέρει όλα αυτά και θα τον φιλοξενήσει και αυτός μετά θα γυρίσει σπιτάκι του για να πει ‘καλύτερα είμαι εδώ-καριόλα Αθήνα με την κίνηση και τη βρώμα’,
Αυτή είναι η αλήθεια.
Κι αυτή η υποκρισία μου σηκώνει τις τρίχες στο σβέρκο.

mitrelino είπε...

Αγγιξα ευαίσθητες χορδές.
Η Αθηνα είναι αφιλόξενη πόλη για τους τουρίστες.(αυτο το εχεις πει εσύ R.)
Αν δεν την ήξερα τόσο καλά θα πέρναγα χάλια.
Η αλήθεια είναι οτι περνάω πάντα καλά γιατι βλέπω φίλους μου που κάνω καιρό να τους δω.
Παω στο θέατρο και σε συναυλίες.
Εχω συνηθισει στην επαρχία να είναι όλα κοντά μου όπως η θάλασσα και το βουνό.
Τουλάχιστον εγω προσπαθώ να κάνω την πόλη μου καλύτερη απο ότι είναι.
Σκέφτομαι να κατέβω και για Δήμαρχος κάποια στιγμη.

VKP είπε...

"Το άλλο περίεργο είναι ότι στην Πάτρα από την υγρασία πρέπει να κάνεις ντους κάθε μέρα και πάλι νιώθεις βρώμικος. Στην Αθηνά δεν νιώθει τόσο βρώμικος αλλά στο ντους απορείς που βγαίνει τόση μαυρίλα."

Εύγε για την ακρίβεια με την οποία αποδίδεις την πραγματικότητα!

Στα του περιεχομένου του κειμένου έχω να πω ότι παρότι η Αθήνα πολιτισμικά είναι σε υψηλότερο επίπεδο απο άλλες πόλεις της χώρας (νομίζω επίσης ότι είναι καθαρότερη, τουλάχιστον το κέντρο της), η ΜΟΝΑΞΙΑ εδώ μπορεί να σε σκοτώσει. Και για τους υποψήφιους φοιτητές, μακριααααααα. Σαλόνικα και Πάτρα γαμάτες για εσάς.

masquerade είπε...

Phgame kai sta mouseia ths Akropolhs...To stolidi ths Athinas paramenei to METRO.