Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Primary clours - The Horrors


Σήμερα το πρωί στην πόρτα μου με περίμενε το άλμπουμ των horrors, που είχα παραγγείλει από το www.bangcd.com.
Ναι η αλήθεια είναι ότι αγοράζω ακόμα cd ,αρκεί να είναι φτηνά και άλμπουμ που θα συνεχίζω να άκουω χωρίς να βαρεθώ.
Έτσι είναι και οι Horrors, που να πω την μαύρη αλήθεια το πρώτο τους cdaki ήταν αδιάφορο και εγώ ο άσχετος δεν του είχα δώσει την σημασία που του άξιζε, όπως πολλοί σήμερα ειδικοί. Γιατί δεν επέμεναν? δεν ξέρω...
Anyway, ο μαλλιαρός πράκτωρ ΦΟΥ-ΒΟΥ μου έστειλε ένα βράδυ που έκανα εκπομπή σε mail το Sea within a sea με διαταγή, παίχτο τώρα σε άκουμε.
Το έπος αυτό με το οποίο τελειώνει ο δίσκος των horrors είναι αυτό που λέμε το λουκετιάζει. Τα 2-3 πρώτα τραγούδια δεν είναι και τα καλύτερα αλλά δεν τα λες και αδιάφορα. Με αυτά όμως συνηθίζεις τον ήχο τους και μετά στα σκαει από παντού και δεν ξέρει από που να κρυφτείς. Scarlet Fields, I Only think of you, τα κομμάτια αυτά κάνουν το Primary colors να χτυπάει αν όχι την πρώτη θέση του 2009, τουλάχιστον είναι πενταδάτο.
Η αισθητική από το εξώφυλλο θυμίζει το pornography των cure και δεν απομακρύνεται και από τον ήχο του. Λίγο πιο φασαριόζικες κιθάρες my bloody valentine, μια θλίψη joy division, με ολίγον από kraut rock ( με τρελαίνουν αυτοί οι όροι). Οι Horrors εμφανίζονται 10 Ιουνίου στο Gagarin στην Αθήνα.
Μια συναυλία που λέμε του σήμερα. Δεν ξέρω και ούτε βάζω στοίχημα αν θα γίνουν μεγάλη μπάντα αλλά σίγουρα το primary colours δεν θα σταματήσω να το άκουω για πολλά χρόνια. Και μέχρι στιγμής το 2009 τους ανήκει.

2 σχόλια:

VKP είπε...

δισκάρα, και το new ice age κομματάρα

masquerade είπε...

San to monimo asma, den exei!Sto replay...