Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

last band standing


Την πρώτη φορά που άκουσα το No line on the Horizon,
ένιωσα μια πικρή απογοήτευση από το αγαπημένο μου συγκρότημα.
Είχα να κάτσω να ακούσω κάτι καινούριο των U2 από το 2004,
όπου μετά ων ενθουσιασμό μου τα τραγούδια άρχισαν να με απογοητεύουν.Έχαναν την ψυχή τους.
Εν έτη 2009 οι U2 δεν έχουν τίποτα καινούριο να μου πουν,δεν με ενθουσιάζουν οι στίχοι τους, δεν με ενθουσιάζει η μουσική τους όπως κάποτε.Ότι είχαν να αποδείξουν σαν καλλιτέχνες το απέδειξαν την δεκαετία του 90.
Άκουω και ξανάκουω συνέχεια όμως σχεδόν ανά 2 μέρες όλο το άλμπουμ κάτι που έχω να κάνω πολύ καιρό για κάποιον καλλιτέχνη και τα τραγούδια τους μεγαλώνουν μέσα μου, όπως έκαναν και παλιότερα.
Σκέφτομαι ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν είναι κάτι που θα μείνει,εκτός από τον τίτλο του δίσκου στην δισκογραφία τους. Ανέμπνευστα τραγούδια, τετριμμένες κιθάρες του Edge, την φωνή του Bono σπασμένη ,κουρασμένη ταλαιπωρημένη.
Mεγάλη προσπάθεια στην παραγωγή από το τρίδυμο eno/lanois/lilywhite να δώσουν ψυχή στα τραγούδια, ή μάλλον προσπάθεια να φτιάξουν τραγούδια για να τα κολλήσουν με τα παλιά τους τραγούδια για τις συναυλίες που πρόκειται να κάνουν.
Οι U2 έχουν ένα 12ετές συμβόλαιο με την Live Nation. Δεν ξέρω πλέον αν είναι ένα ροκ συγκρότημα ή μια πολύ καλή επιχείρηση.Οι U2 δεν άλλαξαν ποτέ μέλη δεν διαλύθηκαν δεν επανενωθηκαν δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους και για αυτό και μόνο το λόγο τους βγάζω το καπέλο.Δεν θα τους κρίνουμε για έναν κακό δίσκο ή για μέτριο, ποτέ δεν θα το πεις αυτό για τους U2 ,αλλά το ότι φτιάχνουν πράγματα για να πουλήσουν πλέον και όχι για την τέχνη. Παω στοίχημα ότι θα ήθελαν να φτιάξουν έναν ακουστικό δίσκο,
ή ένα μπλουζ ή τζαζ.Ξέρουν οι ίδιοι ότι μπορούν το κάνουν και το έχουν κανει,μεμονομένα,αλλά θα άρεσε αυτό στις μάζες?
Και στις μάζες δεν έχουν τίποτα αν αποδείξουν,είναι η μεγαλύτερη μπάντα στον πλανήτη και θέλουν να παραμείνουν εκεί.
Να μένουν στην δημοσιότητα, να γεμίζουν στάδια και μπορούν να το κάνουν
με 2-3 καλά τραγούδια.To No Line on the Horizon έχει αυτό 2-3 καλά τραγούδια.
Νέο κοινό δεν θα αποκτήσουν αλλά σίγουρα κρατάνε τους fan τους ικανοποιημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: