Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές, απόφαση, ευθύνη,υπόσχεση, δέσμευση

Από αυτή την Κυριακή κιόλας υπόσχομαι ότι το pop Babylon θα είναι και πάλι ενεργό με μουσική, με σινεμά, με κέφι, τραγούδι, χορό. Είναι δέσμευση. Τέρμα οι ψεύτικες υποσχέσεις. Δουλειά!
Αν και εγώ ανήκω στην Αμερικάνικη εργατική τάξη (βλ.Springsteen)
Τα 2 μέλη του pop baby ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ( Masquerade, R.S.P.) Και το R.(ανάποδο) στην Ελληνική. Στον τομέα εργασία μόνο ευρωπαίοι δεν είμαστε.
Και εδώ ήθελα να καταλήξω φίλε συναγωνιστή.
Ότι με τις ώρες αυτές που εργάζεστε, δεν αποδίδετε.
Έχει μείνει μπορεί από την εποχή του Παπαδόπουλου, και πιο παλιά ίσως, το ωράριο αυτό. Το ότι η οικογένεια θα πρέπει να τρώει το μεσημέρι μαζί.
Και για αυτό λοιπόν θα ήθελα να κάνω τις προτάσεις μου, στο τι θα ήθελα να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.
Όλες οι δουλειές, δημόσιες, ιδιωτικές θα πρέπει να κάνουν διάλειμμα στην μια το μεσημέρι για φαγητό. Το διάλειμμα αυτό θα διαρκεί μια ώρα ακριβώς. Και καμία δουλειά, κυρίως δημόσια δεν θα κλείνει στην μία το μεσημέρι, όπως είναι το σύνηθες.
Γιατί πολύ απλά θα ξεκινάμε στις 9.00 με 9.30 το πρωί και θα σταματάμε στις 18.00-18.30. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 10.30 και θα κλείνουν στις 20.30. Επίσης όλα τα εμπορικά θα είναι κλειστά την δευτέρα το πρωί. Αυστηρά!
Που θα ωφελήσει όλο αυτό το σχέδιο?
Θα μειωθούν καταρχήν τα τροχαία τα σαββατοκύριακα στις εθνικές οδούς. Οι έμποροι θα έχουν ένα ολόκληρο πρωινό δευτέρας, είτε να έχουν γυρίσει άνετα από το 2μερακι τους, είτε να κάνουν τις δουλειές που θα ήθελαν, τράπεζες, εφορίες, ψώνια κτλ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι βεβαία θα έχουν περισσότερες ώρες να τα ξύνουν μέσα στην εβδομάδα και δεν θα σου λένε, αν πηγαίνεις στις 11 το πρωί, δεν προλαβαίνω τώρα έχω τόσο κόσμο και κλείνω σε μια ώρα, έλα αύριο.
Θα είναι εκεί και το απόγευμα να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.
Μόνο μείον δεν έχει αυτό το νομοσχέδιο που θέλω να περάσω.
Το πιο σημαντικό σε όλο αυτό είναι η υγεία του πολίτη. Η σωστή διατροφή. Και η σωστή διατροφή ξεκινάει με το πρωινό γεύμα.
Όταν πρέπει να σηκωθείς στις 7 ή 7.30 για να είσαι στις 8 στην δουλειά, δεν θα φας πρωινό και το στομάχι σου θα τρυπήσει από τους καφέδες.
Άσε το χειρότερο, ότι τρως και κάτι παλιό τυρόπιτες με φύλλο και παλιό τυριά. Μα είναι φαγητό αυτό να ξεγελάσεις την πείνα σου?
Θα έχεις χρόνο λοιπόν να ετοιμάζεις πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, όχι μόνο για σένα, αλλά και για το παιδί σου που θα πρέπει να πάει σχολειό.
Και δεν μπορείς κυρά μου, να το ξεπετάς το παιδί με ένα ποτήρι γάλα και μια φρυγανιά.
Όλα τα σχολειά θα έχουν Goodys , Everest ή Γρηγόρη ανάλογα με το ποιος θα δώσει τα περισσότερα. Όπου θα φτιάξουν εστιατόρια μέσα στα σχολειά για να τρώνε οι μαθητές( όπως βλέπουμε και στις αμερικάνικες ταινίες) και να μην χρειαστεί να γυρίσουν το μεσημέρι σπίτι, γιατί θα έχουν σχολειό μέχρι τις 5 το απόγευμα. Έτσι λοιπόν το βραδινό φαγητό του Έλληνα θα είναι στις 9 το βραδύ, (και πάλι αργά είναι)10 το αργότερο θα έχει τελειώσει, και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 το βραδύ ώστε αν είναι η ώρα που θα έχουν ανοίξει τα μπαρ και τα κλαμπ που θα κλείνουν στις 2 ώστε να έχεις τουλάχιστον μερικές ώρες ύπνου.
Για να αποδίδεις στην δουλεία σου.
Κάτι τέτοιο βεβαία θα πυροδοτούσε μέρος του λαού μας και θα κατέβαιναν σε απεργίες, αλλά έτσι γίνεσαι ισχυρός και σε θυμούνται όλοι. Μόνο όταν σε βρίζουν και λες βλακείες.
Το Σάββατο το βραδύ δεν θα βγω και δεν θα πιώ, θα κάτσω ήρεμα να σκεφτώ τι θα ψηφίσω την Κυριακή.
Θα ξυπνήσω το πρωί, θα βάλω τα καλά μου και θα πάω στην εκκλησία να με φωτίσει κάποιος Άγιος τι να ψηφίσω. Αφού δεχτώ την Θεία κοινωνία, θα πάρω τον δρόμο προς το εκλογικό τμήμα που ανήκω και θα ρίξω την ψήφο μου.
Μετά θα πάω στο καφενείο για να συζητήσω αν είναι καλύτερος ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής. Μετά θα πάω στο σπίτι για το μεσημεριανό γεύμα όπου δεν θα πω σε κανέναν ότι ψήφισα και θα με πρήξει ο πατέρας μου, ότι θα έπρεπε να πάω να ψηφίσω πρωί για να έχουμε πιο γρήγορα μια σαφή εικόνα του αποτελέσματος.
Μετά θα πάρω το ψηφοδέλτιο που θα μου έχει ετοιμάσει και θα μου πει αυτό να πας να ρίξεις. Έτοιμο σταυρωμένο.
Και θα το πάρω για να μην του χαλάσω χατίρι.
Κατά το απογευματάκι που θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, θα κατεβώ στο εκλογικό κέντρο του κόμματος που θα προηγείται και θα βρω μια πλαστική καρεκλίτσα για να κάνω το τσιγαράκι μου και να παίξω το κομπολογάκι. Θα δείξω ενδιαφέρον για τις μονοεδρικές στα Επτάνησα, αν τα χάνουμε ή αν τα πιάνουμε γιατί τα έχω παίξει και στοίχημα.
Καλώ λοιπόν από άκρη σε άκρη, τους αναγνώστες αυτού του ιστοτόπου, αυτή την Κυριακή να ψηφίσουν με ευθύνη κανένα από τα 5 μεγάλα κόμματα. Για να έχουμε και την άλλη εβδομάδα εκλογές. Άστους να αγχωθούν και λίγο.
Αλλά σαν να μου φαίνεται ότι κανένας δεν την θέλει αυτή την δουλειά. Άλλωστε ξέρεις κανένα πολιτικό που να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του?

Δεν υπάρχουν σχόλια: